Samsung лансира гениална идея, която може да спаси много човешки животи на пътищата

Аржентинският отдел на Samsung предложи съвсем просто и очевидно решение – в предната част на товарните автомобили се поставят уеб-камери, а отзад се инсталират няколко монитора, които се използват като голям общ екран. Автомобилите, които се движат зад подобни „прозрачни“ товарни машини имат чудесна видимост могат съвсем безопасно да преценят, кога може да се изпреварва и кога не.

Идеята не е лоша, но по всичко личи, че това е реклама. Мнозина отбелязаха, че засега няма монитори, които да издържат на непрекъснатите вибрации, удари, смени на температурата и други неблагоприятни въздействия. Цената на тези екрани едва ли ще бъде малка и едва ли много компании ще се решат да използват тази идея в своите товарни автомобили.
По-удачно и по-евтино изглежда транслирането на изображение в реално време от предните камери на товарните автомобили, което може по безжичен път да се приема от мобилните устройства на изпреварващите автомобили. Върху създаването на подобна система работят TDK, Samsung и Toshiba.

Share